Vijesti

Zašto je bitno ići na doktorske preglede?

U svrhu preventivne analize tijela i organizma, doktorski pregledi predstvaljaju osnovnu i bitnu stavku.  Odlaskom na preglede (ultrazvuk, vađenje krvi, sistematski pregled, itd.) stvara se zdrava navika koja omogućava poboljšanje zdravstvenog stanja, ali i održavanje istog. Zbog toga, sistematski pregledi obuhvataju detaljnu analizu svega što je neophodno da bi organizam.

Koje su prednosti darivanja krvi?

Postoji nekoliko važnih prednosti darivanja krvi, a ovdje za vas donosimo one najbitnije. Prvenstveno, darivanje krvi može otkriti potencijalne zdravstvene probleme. Iako to nije isto kao i odlazak na doktorski pregled, davanje krvi može biti još jedan način da obratite pažnju na svoje kardiovaskularno zdravlje. Prije vađenja krvi dobit ćete.

Da li svi mogu dobrovoljno donirati krv?

Doniranje krvi je nesebičan čin koji može spasiti mnoge ljude, čiji je život u opasnosti. Međutim, uprkos želji da dobrovoljno daruju svoju krv, nisu svi idealni kandidati za to. Osobe koje su u mogućnosti da dobrovoljno daruju krv su osobe koje ispunjavaju određene zdravstvene i druge kategorije. Prvo i osnovno,.

Šta sve trebate znati prije doniranja krvi?

Prije nego se odlučite za humani čin koji je doniranje krvi onima kojima je to potrebno, predlažemo da se pobliže informišete o najčešćim nedoumicama koje se javljaju kod dobrovoljnih davaoca. 1. Kako se ponašati prije davanja krvi?Preporuka je da dobrovoljni davaoci krvi budu odmorni i naspavani. Konzumacija alkohola nije dozvoljena.

Recept za dobru krvnu sliku

Ako se često osjećate umorno i iscrpljeno bez obzira na odmaranje i primjećujete da vam je koža postala blijeda i bez sjaja, vrlo je moguće da imate anemiju. Iako postoje razni farmakološki lijekovi za liječenje ovog stanja, istraživanja su pokazala da su određeni domaći lijekovi dokazano najbolji lijek za željezo.